Събития

На 10.11.2022.  се проведе Тематичен ден „Аз и природата” 🏔на децата от група „Слънчице” от  ДГ 132 „Светлина” – филиал Подгумер с учители Ани Луканова и Радостина Манолова с  пом.възпитател Ели Динчева.Тематичният ден беше по проект „Движение и здраве "от  Програма за развитие  на физическото възпитание и спорт  в Столична община с цел запознаване на децата със здравословен начин на живот,екология,опазване на околната среда. Природата е един от най- древните възпитатели на човека . 🌎Тя е всичко, което съществува,което ни заобикаля и намира своето проявление в едно бекрайно разнообразие от форми на съществуване и движение, затова ние трябва да я пазим чиста. 🌅Детската градина е институция, чиято цел е да осигури на децата ваимодействие с природата. Ефектите на „Аз и природата” ще повлияят поведението на обществеността в дългосрочен план в областта по опазване на природата.

Знание, рисунки, емоции в един прекрасен есенен ден!❤️


🏅📍🏃‍♂️Днес децата от ДГ 132 “Светлина” участваха в Спортен празник “Нашият избор- спорт и здраве”, по проект"Движение и здраве "от  Програма за развитие  на физическото възпитание и спорт  в Столична община.🤾🎖⛸️

Специални гости бяха г-жа Веселка Петкова- зам.кмет на Нови Искър.

И Павел Стоянов  републикански,европейски и световен  шампион по Карате До, който направи демонстрация пред децата. Малките спортисти представиха щафетни, състезателни игри и демонстрираха уменията си в различни спортове. 

Отборите бяха наградени с похвални грамоти, купи и медали за всички участници! 🏆🥇🏅

Беше осигурена почерпка за всички малки шампиони! 

🏆От Детската градина започва любовта към спорта и още тук откриваме способностите на нашите скъпи деца!  Във всяко дете живее талант и ние сме длъжни да го открием и развием. 🥇

Спортът на първо място е здраве,  спортът е радост, надпревара, гордост, отбор, характер,дисциплина,победа!🏀 Спортът възпитава в отговорност, взаимопомощ, всеотдайност, дисциплинираност и не на последно място в патриотизъм.🇧🇬

От тук поемат пътя си бъдещите национални, европейски, световни, олимпийски шампиони! Успех!🏅❤️


БДП-"Пази семейството си на пътя"

 С участие на пътни полицаи от 2 РУ -Район Нови Искър.

Главни участници бяха децата от групи ПГ6 Слънце, ПГ 5 Звездичка и група Звънче.

Гатанки,игри,песни за Безопасността на движението по пътищата.

Полицай-регулировчик обясни на децата как се регулира движението,ако не работят светофарите.

С грамоти за благодарност за участието и с признателност към хората ,които пазят живота ни на пътя,бяха наградени нашите гости.

Всяко дете получи грамота за участие в събитието.Сирената на полицейската кола и снимка с полицаите бяха кулминация на празника.


НА ПЪТЯ ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО

Децата са най-уязвимата жертва на произшествията на пътя. Те нямат опит, разсейват се бързо, улисват се в игра и подхождат с доверието, че възрастните ги пазят. 

Никой не може да гарантира пълната безопасност, но за да сведем риска до минимум, от нас, учители,  родители и близки, трябва да дойдат първите съвети за пътна безопасност.

Днес най-малките възпитаници на ДГ 132 - Чепинци - децата от група  УСМИВКА  и група  ПРИКАЗЕН СВЯТ получиха своите първи уроци по пътна безопасност по един много забавен начин, под формата на игри.

Научиха:

Що е улично платно, пешеходна пътека, светофар,.

Да пресичат правилно на пешеходна пътека, с внимание

Да не тичат по пътя

Винаги да използват тротоарите

Да не бързат!

Имаше много веселба, музика, песни и забавни игри.


На 29 юни отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, а в днешния ден са предвидени редица прояви и инициативи, с които да се засили вниманието о към проблемите на пътната безопасност. Всички те преминават под мотото „На пътя животът е с предимство“.

От календара на дейностите на детската градина.

Изложба от  Семейни рисунки на децата  и родителите от ПГ 6 Слънце и ПГ 5 Звездичка  и подготовка за събитието.


14.04.2021

 

"ПРОЛЕТТА ПРАЗНУВА"

Днес открихме невероятната изложба на талантливите деца от Детска градина 132 “Светлина” (132 Детска градина"Светлина") от село Чепинци. Изложбата се казва “Пролетта празнува” и е разположена на партерния етаж на поликлиниката в Нови Искър. Всеки, който иска да разгледа, може да направи това свободно до средата на месец май.

Изложбата е дело на децата от всички групи на ДГ 132 “Светлина” и филиала на градината в с. Подгумер. Участие взеха групите: Чепинци - Усмивка, Приказен свят, Звънче, Звездичка, Слънце. Подгумер - Сребърни звънчета и Слънчице. Децата представят завидни умения в рисуването, оцветяването, апликациите и други разнородни, художествени техники.

Специални благодарности за организацията и реализацията на изложбата към директора, г-жа Десислава Крумова и екипа на градината в лицето на: Група Усмивка-Данка Матеева и Веселинка Колева, Група Слънце-Маргарита Баталова и Паулина Атанасова, Група Звездичка -Димитринка Иванова и Ивета Николова, Група Звънче -Цветелина Митова и  Наталия Радева, Група Слънчице-Подгумер-Елена Борисова и Анна Луканова, Група Сребърни звънчета-Подгумер-Теодора Балсуранова и Виолета Василева, Група Приказен свят -Чепинци -Галя Кирилова и Венетка Борисова. Благодарности и към кмета на селото Катя Николова за съдействието и подкрепата при организацията на изложбата и за това, че днес бе официален гост на откриването.


25.04.2021

Весели празници!!!

Великденски помагачи

Станаха рано децата
да боядисват яйцата.
Мама боите размива,
всекиму в канче налива.

Любка червената иска,
Пешко за синята писка.
Гого се вдига на пръсти,
жълтата грабна чевръсто.
Най-подир за Лиляна
само зелена остана.

Мама им сложи яйцата
и посъветва децата:
— Умни и мирни бъдете,
дрехите чисти пазете!

Но щом тя навънка излезе,
дяволът сякаш че влезе:
Пешко катурна боята
право на Любка в полата.
Тя запищя и с яйцето
шибна го силно в лицето.

Гого при тях се завтече,
но си белята навлече —
двамата, кой където свари
нему яда си стовари.

Бутнаха маси, столове,
цапаха бузи, носове,
викна да плаче Лиляна,
цяло в зелено заляна…

Мама отвори вратата
и що да види горката:
изпотрошени яйцата,
вапсани цели децата!

Елисавета Багряна

 

С много желание !

Весели празници от нас!

 Много цветно настроение и  усмивки !

 


Баба Марта бързала,мартенички вързала...

Грее дворът на детската градина!

С много любов и труд нашата украса за празника!!!

Контакти

ДГ №132 Светлина, с.Чепинци

ул.“Стара планина“ № 1, с.Чепинци – София

+359884801730

cdg32@abv.bg

Полезни връзки

МОН: http://mon.bg/

Информационна система за ДГ: https://kg.sofia.bg/

РУО София: https://www.ruo-sofia-grad.com/

Закрила на детето: https://sacp.government.bg/

 

Съобщения